skrcka jezera

За последње дане августа организује се одлазак у Црну Гору и успон на Дурмитор и Маглић, уз обилазак река Таре и Пиве.

Полазак је у четвртак у вечерњим часовима из Панчева. Путем преко Београда стижемо у јутарњим часовима на Жабљак, где правимо краћу паузу на Црном језеру а затим настављамо превозом до извора Шарбан одакле почиње успон на Пруташ, један од најинтересантнијих врхова Дурмитора. С Пруташа се спуштамо у Тодоров до где нас чека превоз и одлазимо до Шћепан поља где ћемо ноћити у кампу који се налази на десној обали Таре, непосредно испод Соко града.

У суботу у јутарњим часовима крећемо на највишу планину Републике Српске, Маглић и то са црногорске стране из Мратиња. Повратак и ноћење у кампу у Шћепан пољу. Камп је у потпуности опремљен.

У недељу лагана шетња до кањона Пиве и уколико постоји интересовање организовано спуштање чамцима, рафтинг реком Таром. Паковање ствари и повратак у Панчево, где стижемо у вечерњим часовима. Повртак је преко Вишеграда и Мокре горе (планирана пауза у Вишеграду).

Од докумената је неопходна лична карта или пасош, а платежно средство је искључиво евро.

Опрема је стандардна за високогорске акције.

Број места је ограничен на 16 учесника. Пријаве су до 5.8.2015. уз уплату аконтације од 35 евра, остатак се уплаћује пет дана пред полазак. Цена акције износи 70 евра и обухвата: превоз (мини бус), два ноћења у кампу у Шћепан пољу, трошкове организације и таксе. Уколико неко одустане неопходно је да пронађе заме ну иначе се новац не враћа. У цену није укључен рафтинг Таром и он се доплаћује 25 евра.

У кампу је могуће организовати исхрану и на менију су треадиционални специјалитети.

Информације и пријаве:
Бранислав Ровчанин (водич): 064/276-05-39 (До 07.08. информације и пријаве на брј телефона +38268281923)

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>