ПЕК „Соко„ и клуб „Џепови природе„ воде Вас на Први Фестивал природе, који организују у селу Крушевица, на Крушевичком вису, у Соколовом гнезду, кампу ПЕК „Соко„.

Крушевички вис налази се на 15 километара удаљености од Аранђеловца и Лазаревца и познат је по ваздушним струјама које окрепљујуће делују на људску психу и организам. Иако је надморска висина свега 400 метара, са Соколовог гнезда и Виса пружа се један од најлепших погледа на шумадисјке и ваљевске планине. У низу од 8 планина посебно место припада Острвици, средњовековном граду, који представља једну од чешћих дестинација чланова клуба „Соко„ и одличних полигона за пењање.
Полазак је у 7:30 испред Дома омладине, из Панчева (Светог Саве 10), а за учеснике из Београда у 8:00.
После два часа вожње, путем преко Лазаревца стижемо у село Крушевицу, смештено у подножју Крушевичког виса. После краћег упознавања са историјатом и самим локалитетом а уз реч добродошлице организатора, крећемо на пешачку туру до Соколовог гнезда и видиковаца на ваљевске и шумадијске планине. Пауза за освежење уз величанствен поглед на поменуте планине, а затим насатавак пешачења са упознавањем биљног света као и предела који нас окружују, уз обилазак једног од природних извора киселе воде, по којим је цео крај надалеко познат. Повратак у Соколово гнездо, где нас чека ручак, а потом и неколико радионица о боравку у природи, коришћењу опреме, преживљавању у природи, прављењу сокова од  лековитог биља. Радионице као и сама тура прилагођене су свим узрастима а посебно интересантне деци. На датом локалитету клуб „Соко„ година уназад организује кампове за децу.

Повратак је у 18 часова, а долазак у Панчево је планиран до 20:30.

Цена износи 1.400 динара и укључује трошкове, превоза, организације и ручка.

Пријаве су до 10.6. (недеља) или попуне места. Уплату извршити на рачун 355-1069292-42 са назнаком Фестивал природе. Прималац Планинарско еколошки клуб Соко.

Пријаве и информације:
Бранислав Ровчанин, 064/276-05-39, ПЕК „Соко„
Бранислав Макљеновић, 064/350-56-52 Клуб „Џепови природе„

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>