Трећу годину за редом, у сарадњи са клубом `Џепови природе` из Београда, организујемо Фестивал природе.

Иста локација – Крушевички вис и Соколово гнездо.
Ове године очекују вас нове стазе и још интересантнији садржај.
Али кренимо редом:
Село Крушевица ушушкано је на пола пута од Аранђеловца до Лазаревца а на најлепшем њеном делу Крушевичком вису и Соколовом гнезду, организује се највећи део активности у оквиру Фестивала.
Са самог виса и из Соколовог гнезда пружа се величанствен поглед на венац планина од Авале па све до Медведника, а ту су ибројни извори природне киселе воде, величанствена ружа ветрова која, према Јовану Цвијићу, делује умирујуће и опуштајуће на људски организам.
Програм фестивала:
Полазак је у суботу (6.6.) за учеснике из Панчева у 7 чаосва испред Дома омладине, односно у 7:30 за учеснике из Београда из Сарајевске улице (угао са Дринском).
Вожња до села Крушевица, у подножју Крушевичког виса, одакле крећемо на пешачку туру до Ваганског виса, извора киселе воде Оњег и самог Соколовог гнезда. После пешачке туре организоваће се бројне радионице везане за боравак и сналажење у природи, лековитом биљу, древним записима, органској башти, а биће ту и ходање по гуртни, прављење склоништа, упознавање са традиционалним животом и старим занатима…
Постоји могућност исхране и то ручка (пасуљ или чорба од коприве, по цени од 200 динара и то је потребно најавити приликом пријаве). По завршетку програма креће краћа шетња од 2 км до почетне тачке где нас чека превоз.
Полазак за Београд и Панчево је око 18 часова, долазак је планиран до 20:30 у Панчево.

Напомена: пешачке туре и радионице посебно су прилагођене деци а са циљем упознавања природе и безбедног боравка у њој али су намењене и осталим узрастима.
Препоручена опрема: планинарске ципеле, или патике са јачим ђоном, слојевита одећа прилагођена временским условима, пресвлака, мали ранац, вода, заштита од сунца и прибор са посудом за јело.
Потребан документа: чланска књижица са уплаћеном чланарином за 2020. годину, лична карта, здравствена књижица.
Износ котизације: трошкови превоза и организације 1.300,00 динара.
Пријаве су уплатом до попуне места а све додатне информације се могу добити код организатора Фестивала и водича:

Бранислав Ровчанин ПЕК Соко Панчево
Tel: 064/276 05 39 email: peksoko@yahoo.com
Бранислав Макљеновић Клуб Џепови природе, Beograd
Tel: 064/350 56 52 email: klub.dzepoviprirode@gmail.com

ПРИРОДА ЈЕ ВАШ ИНТЕРНЕТ, МИ СМО ВАШ Wi-Fi :-), КОНЕКТУЈТЕ СЕ

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>