Још једна акција ноћног успона, уједно и последња тог типа у овој години. Дестинација планина Повлен, највиша планина ваљевског венца.

Полазак је у 20 часова испред Дома омладине у Панчеву, у петак 21.8. Путем преко Београда и Ваљева долазимо на Дебело брдо, почетну тачку од које креће успон. Стаза води поред планинарског дома, лаганим тереном до Малог Повлена 1346 метара надморске висине. На врх стижемо, у зависности од темпа и величине групе, до 4 часа ујутру. Планирано је дуже задржавање на врху, па је потребно понети врећу или што топлију гардеробу. У повратку, може да се изврше успони на Средњи и Велики Повлен који су нам на путу ка дому, где правимо паузу до поласка. Дом се налази у лепом амбијенту и у потпуности је опремљен. Уколико постоји интересовање могућа је шетња стазом до врха Бедем, или једноставно одмарање и уживање у лепотама самог Повлена.
Повратак је у суботу (22.8.) најкасније у 16 часова, а долазак у Панчево до 19:30 часова.
Опрема је стандардна за дате услове, уз обавезну чеону лампу, резервну обућу и топлију гардеробу (пожељно врећа за спавање). На стази има воде, али понети минимум један литар. Стаза је рекреативног типа у погледу терена и прилагођена је свима, али у обзир треба узети само ноћно пешачење. Нема велику висинску разлику, јер крећемо са скоро 1000 метара, а сам врх је на 1346 метара.
Цена акције износи 2000 динара и укључује трошкове превоза, смештаја и хране за возача, услуге водича и организације.
Сви учесници треба да имају уплаћену чланарину за ову годину.
Пријаве су најкасније до 18.8. или до попуне места.
Фотографија за најаву је преузета са интернета.

Детаљније информације
064/276-05-39 или 063/275-769

Акција се изводи у сарадњи са удружењима Отркиј Србију из Панчева и Џепови природе из Београда.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>