После успешно реализованог ноћног успона на Ртањ, водимо вас на Стару планину и посматрање звезда и изласка сунца са њеног највишег врха Миџора.

Полазак је у петак (7.8.) у 18:30 из Панчева. Око 23 часа, са успутним паузама, стижемо до подножја Бабиног зуба, одакле крећемо на ноћни успон. Полазак на успон је планиран око поноћи. Стаза није претерано напорна, јер се савлађује мања висинска разлика и није технички захтевна. Сам успон у ноћним условима захтева бољу гардеробу, слојевиту, и врећу или топлију јакну за боравак на самом врху. Обавезна је и чеона лампа као и комплетна резервна гардероба.
И овог пута оставићемо времена за посматрање звезда и небеских тела. На самом врху планирано је дуже задржавање али ће то доста зависити од самих временских прилика. Истим путем се враћамо назад, до полазне тачке. Висинска разлика је око 650 метара, а дужина стазе у оба правца око 16 км.

По спуштању са врха правимо дужу паузу за одмор и релаксацију, доручак, чај… Ко жели може да изврши уз пратњу водича и успон на Бабин зуб. Уколико време дозволи обићи ћемо водопад Бигар и све до ручка уживати у лепотама Старе планине. Повратак за Панчево је у 15 часова, а долазак је планиран до 20 часова.

Цена акције износи 3.500 динара (за мини бус), односно 3.000 (за аутобус) и укључује трошкове превоза, путарина, смештаја и хране за возача, услуге водича и организације.
Пријаве су до попуне места или 3.8.2020.
Уколико неко откаже неопходно је пронаћи замену. Сви учесници требају да имају уплаћену чланарину за ову годину.
Акција се организује у сарадњи са Удружењима Откриј Србију и Џепови природе.
Информације и пријаве
064/276-05-39

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>