Први овогодишњи камп оргнизоваће се у Шумадији, у селу Крушевица, на локалитету планинарског дома Соколово гнездо.

Планинарски дом удаљен је 100 километара од Панчева, и налази се на Крушевичком вису, који представља један од најлепших видиковаца на Шумадијске и Ваљевске планине. Сам дом налази се на 15 километара удaљености од Аранђеловца и Лазаревца.

Полазак је у 7:30 испред Дома омладине у суботу (18.05). Првог дана планирана је пешачка тура до изворишта киселе воде Оњег, где ће се у густој буковој шуми организовати демонстрације коришћења планинарске опреме, односно спуштања низ уже и пењања, као и сналажења и преживљавања у природи. У вечерњим часовима организоваће се пројекција филмова о планинарењу и предавање о планинарској опреми.

Наредног дана планиран је одлазак на планину Острвицу, и целодневни рад са планинарском опремом. У случају лоших временских услова рад са опремом организоваће се у оближњој шуми.

Долазак у Панчево је у недељу до 21 час.

Цена кампа је 2.200,00 динара и укључује трошкове: превоза, смештаја (једно ноћење), исхране (вечера у суботу и доручак, ужина и ручак у недељу), организације. Комплетну опрему обезбеђује клуб.

Смештај је у планинарском дому или у шаторима по жељи учесника. Пријаве су до недеље (12. маја), или до попуне места. Сви учесници морају имати плаћену чланарину за ову годину.

Фотографије са прошлогодишњег кампа и ранијих акција можете погледати на страници

http://soko.rs/sokolici/galerija-sokolica/

Информације и пријаве

Бранислав Ровчанин
064/276-05-39

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>