livade

 

Планина Повлен, припада венцу ваљевских планина и са 1346 мнв, највиша је међу њима. Позната је као предео у потпуности нетакнуте природе, са многобројним извориштима и непрегледним пашњацима и шумама. Највиши врх планине је Мали Повлен.

План и програм:

Полазак је у 7:00 испред Дома омладине.

После три сата вожње стижемо на превој Дебело брдо, које раздваја планине Повлен и Јабланик и одакле крећемо на пешачку туру. Сама тура је доступна свим узрастима и без великих успона, с обзиром да је полазна тачка на готово 1000 метара. Планирани су успони на сва три врха Повлена: Мали, Средњи и Велики, као и обилазак изворишних крака реке Цетине. По завршетку туре планирана је пауза у планинарском дому, где се може организовати ручак, по повољној цени (потребно унапред најавити).  Долазак у Панчево је у вечерњим часовима.

Цена излета је 1.500,00 динара, и укључује трошкове превоза (мини бус) и организације. Новац је неопходно уплатити четири дана пре поласка. Од опреме је неопходно понети резервну пресвлаку, удобну обућу, мали ранац, сендвиче и воду. Пријаве су до понедељка (19.10.2015.).

Информације и пријаве:
Бранислав Ровчанин 064/276-05-39

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>