Једнодневни излет у Источну Србију, првенствено је намењен члановима секције Соколићи као и члановима средњошколске секције, али се могу пријавити и остали чланови клуба. Полазак је у 8:30 са паркинга Економске школе. Долазак је петнаест минута раније.

Путем преко Смедерева и Деспотовца прво долазимо у најзначајнију светињу овог краја, манастир Манасију, задужбину Стефана Лазаревића. Потом пут настављамо све до Ресавске пећине, једне од најпознатијих код нас. Недалеко од пећине налази се водопад Велики бук и извориште речице Врело, притоке реке Ресаве. Планиран је и обилазак једног од видиковаца на планину Бељаницу у чијем се подножју и налази поменуто врело, као и водопад. Стене Бељанице су један од познатијих пењалишта у Србији. После дуже паузе превозом крећемо ка Крупаји и Крупајском врелу, где правимо краћу паузу за обилазак самог врела и одмор. У Панчево, стижемо путем преко Петровца на Млави, до 19:30.

Опрема је стандардна за дате временске прилике и подразумева удобну обућу, резервну гардеробу и ранац. Храна је из ранца. Планирана пешачка тура је кратка и прилагођена свим узрастима. Цена је 1.400 динара и укључује трошкове превоза, организације и улазнице у Ресавску пећину. Уколико се буде обезбедио субвенционисани превоз износ ће бити мањи и део новца ће бити враћен.

Пријаве су до 12.4. или попуне места. Половина новца уплаћује се приликом пријаве а остатак три дана пре путовања. Излет је првенствено образовног карактера са циљем упознавања природних и културних вредности наше земље и први је у низу планираних за ову годину.

Информације и пријаве:
Бранислав Ровчанин 064/276-05-39

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>