Традиционални Соко камп у Соколовом гнезду (Шумадија), реализоваће се у периоду од 20-23.7.2018. године. Полазак је у петак (20.7.), са паркинга код вештачке стене у парку Барутана. Обилазак Петничке пећине недалеко од Ваљева и долазак у Соколово гнездо, које се налази у селу Крушевица, на 15 километара удаљености од Аранђеловца и Лазаревца.

Током три дана планиране су: пешачке туре, подизање шатора шатора, прављење бивака, исхрана у природи, прелазак преко реке, пењање и спуштање низ уже, истраживање пећина, еколошке радионице градње природним материјалима, пројекција филмова уз звездани покривач, авантура полигони, традиционалне игре, а све то уз незаобилазну логорску ватру и дружење.

Камп се реализује на основу дванаестогодишњег искуства у раду са децом и намењен је деци свих узраста као и њиховим родитељима. Све активности реализују се на отвореном, са основним циљем да деци приближе природу и упознају их са разним вештинама боравка у њој. Само подручје где се налази камп познато је по позитивним ваздушним струјањима која повољно делују на људски организам а цео простор намењен је и прилагођен раду са децом.

Ноћење је у шаторима, а на локалитету постоји објекат са осам лежаја. Тушеви и вецеи су спољни.
Долазак у Панчево је у понедељак (23.7.) до 20 часова.

Цена износи 7.800 дианра и укључује трошкове превоза, исхране (од вечере првог дана па до ручка последњег дана), смештаја, коришћења опреме, водича и организације. Број места је ограничен. Пријаве су уз уплату аконтације од 2.000 дианра до 10.5., а остатак се уплаћује до пет дана пред полазак. У случају отказивања неопходно је пронаћи замену.

Учесници требају да имају плаћену чланарину за ову годину.

Један од филмова са кампа може се погледати на линку https://www.youtube.com/watch?v=7UUjTcBvqNs&t=374s и јутјуб каналу peksoko.

Информације и пријаве
Бранислав Ровчанин 064/276-05-39
Милан Кончар 069/208-2008

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>