stena 057

Субота 16.11.2013. године, златним словима биће уписана у историју панчевачког спорта, планинарства и клуба „Соко„. Наиме, после дугогодишњих напора да и наш град  добије вештачку стену, то се напокон и догодило.

Сваки уложени труд и дан чекања се исплатио јер је стена у потпуности репрезентативна и по начињу градње јединствена на просторима наше земље а можда и шире.

Стена је висине 10,5 метара и урађена је од бетона, површине око 250 метара квадратних, и има постављених 15 смерова различите тежине. Поред рекреативне намене, предвиђена је и за организовање свих врста такмичења у спортском пењању, као и за тренинге. Поред стене постављен је и болдер висине 2,4 метара.

У име свих садашњих и будућих планинара и пењача захваљујемо се свима који су помогли да вештачка стена од визије постане стварност.

Стена је изграђена средствима  Града Панчева и ЈКП Зеленило  док је опрема за рад на стени обазбеђена захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и фирми Iglu sport. Посебно се захваљујемо пењачком клубу Black rock на подршци и сарадњи.

Током наредног периода, уколико временске прилике дозволе, стена ће се користити преко викенда у терминима од 11 до 15 часова, и то искључиво уз присуство инструктора.  Од пролећа планирано је да се стена користи сваког дана.

Услови коришћења и тачни термини биће накнадно објављени.

Фото галерију са отварања  можете погледати на страници

https://www.facebook.com/peksoko

а прилог РТВ Панчево на http://www.youtube.com/watch?v=gcZACE8NHno

Додатне информације
064/276-05-39

 

 

2 Comments to “ВЕШТАЧКА СТЕНА”

 1. планинар каже:

  Шта је болдер?
  Одушевљен са сајтом и тиме што је на српском језику (ћирилицом)!
  Наставите тако, сву подршку вам шаљем, поздрав свима!

 2. admin каже:

  Хвала на подршци за рад и драго нам је што вам се свића сајт. У наредном периоду очекујемо да га још више обогатимо, посебно са текстовима везаним за спортско пењање и боравак у природи.

  Што се тиче болдера то је врста спортског пењања (дисциплина), у којој се савлађују претежно технички проблеми без коришћења сигурносне опреме. Висина болдера је до 4 метра, и испод њега се постављају сунђери који амортизују пад.

  Све најбоље.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>